Närproducerat kött Stockholm

Kvalitetskött från djur som har haft ett bra liv

Närproducerat kött

Närproducerat & ekologiskt kött

Minskade transporter är bra både för djuren och för miljön. Därför har vi valt att satsa på närproducerat kött till kunder i Stockholm. Vi tycker varken att du som kund ska behöva åka långa sträckor för att få tag i bra kött eller att våra djur ska behöva spendera långa timmar i stress och trängsel för att transporteras till slakt. Det bästa är om allt kan ske hemma på gården med så lite stress som möjligt och så går det till hos oss. Vi tar hand om hela kedjan från uppfödning till slakt direkt på gården och du kommer att märka skillnaden när du provar vårt kött.

Genom att vi erbjuder lådor med större mängder kött får du som kund kvalitetskött till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Investera i en rymlig frys så behöver du bara handla någon gång om året och har alltid kött hemma som håller en fantastiskt fin kvalitet.

Vid önskemål kan vi erbjuda specialstyckning med hjälp av utbildade styckare. Vakumförpackade detaljer kan fås i nötlådorna.

 

Köttdetaljer

Det finns möjlighet att få de flesta styckningsdetaljer levererade om du inte hittar det du söker i våra lådor. Kontakta oss för mer information och kilopriser.

Vårt kött kommer från två raser av köttboskap, Black Angus och Hereford. Här berätar vi lite mer om  dessa kvalitativa raser. 

Black Angus

Black Angus är en boskapsras med ursprung i östra Skottland. Den är i dag en av de mest spridda raserna, mycket på grund av det smakliga köttet.

Rasen är oftast helsvart men finns också i en rödbrun variant. Den är hornlös och är en så kallad ”lätt” köttras som har avlats fram för köttets skull. De klarar sig på magra beten och grovfoder. Köttet är väl marmorerat och mycket smakrikt. Rasen har vuxit starkt i popularitet på senare år.

 

Hereford

Hereford är en ko som har sitt ursprung i Herefordshire i västra England, nära Wales. Dessa renrasiga djur har exporterats över hela världen. Rasen har redan från början avlats fram för köttets skull. Det är idag den näst största köttrasen i Sverige.

Korna har rödbrun päls, vita huvuden och vita magar. Hereford finns både med och utan horn. Det är en så kallad lätt köttras som växer bra enbart på grovfoder som gräs och klöver och klarar sig bra på magrare bete. Lugna djur som inte stressar upp sig. Köttet är marmorerat och ofta mycket mört.

Bli återförsäljare

Har du en butik i Stockholm där du skulle vilja sälja närproducerat kött från gris, häst eller lamm? Kontakta oss så hjälper vi dig!

 

Kött från djur som har haft ett bra liv. Upptäck skillnaden du också!